Humanistiset näennäistieteilijät tykkäävät verrata ihmistä bonoboihin. Bonobot elävät sulassa sovussa matriarkan johtamassa tasa-arvoisessa laumassa. He ovat kasvissyöjiä ja kaikki bonobo- urokset saavat seksiä. Yksi ja samalla tärkein asia humanisteilta puuttui :

Rauhanomaisia bonoboja ahdistelevat aggressiiviset simpanssit. Simpanissit syövät lihaa ja erityisesti tykkäävät apinanlihasta. He paiskovat bonoboja päin kiveä ja repivät kappaleiksi.

Lauman alfauros saa kaikki naaraat kun muut jäävät rannalle ruikuttamaan.

 

No mikäs savannin eläin kuvaisi telaketjufemistiä?

Täplähyeena. Täplähyeenanaaras on kookkaampi kuin lajinsa uros. Sillä on 15 senttimetrin pituinen klitoris ja kivesten muotoiset häpyhuulet. Naaras johtaa laumaa ja alistuu urokselle vain lyhyen parittelun aikana. Poikaset repivät klitoriksen rikki syntyessään.

 

No mitäs me miehet? Patalaiskoja ja tarpeettomia?

Leijonauros makaa puun varjossa samalla kun naaraat metsästävät antilooppeja. Lauma täplähyeenoita tulee vaatimaan reilua osuutta saalista. Mokomatkin opportunistit koettavat vetää välistä! Kolme naarasleijonaa ei tiedä miten suu pannaan kun saaliinjakoon ilmestyy lauma kuokkavieraita.

 

Leijonauros herää eloon kuin Juha krapulasta. Uros ei pidä siitä, että naaraita ahdistellaan. Reilun takaa-ajon jälkeen leijonauros tavoittaa täplähyeenoiden matriarkan. Klitoriksesta se tunnetaan. Jämäkällä huitaisulla on matriarkka puolen kilon paloina, saalis turvassa, naaraat kiimaisina ja rauha savannilla.